Wat is een creatieve SEO-copywriter zonder blog? Wanneer ik niet schrijf voor mijn klanten, of het laatste horrornieuws versla, zet ik mijn hersenspinsels nog wel eens op papier. Digitaal dan.

Lees hier meer over SEO en copywriting. Of over mijn persoonlijke ervaringen als ondernemer. Soms actueel, soms tijdloos, vaak herkenbaar. Zo leer je me nog beter kennen dan hier. Toch handig, zo’n blog.

Kort horrorverhaal: Sculptuur

Kort horrorverhaal: Sculptuur

Een kort horrorverhaal, gebaseerd op mijn eigen ervaring. Waarom ontvang ik een briefkaart met een afschuwelijk beeld van een mannentorso erop? Lees Sculptuur hier!

Lees meer
HSP/HSS: gevoelig uit een vliegtuig springen

HSP/HSS: gevoelig uit een vliegtuig springen

Hoi ik ben Marloes en ik ben HSP/HSS. Watte? Nou, ik ben een gevoelig zieltje. Bovengemiddeld gevoelig voor prikkels, ofwel HSP. Maar ik heb wel stevige prikkels nodig om dat gevoelige zieltje te voeden. Dat stukkie is HSS.

Deze week is de Week Van De HSP. Ter ere daarvan vertel ik je in dit blog meer over de tegenstrijdige combinatie van persoonlijkheidseigenschappen die HSP/HSS is – en waarom dat werkt als een tiet voor copywriters.

Lees meer
5 misvattingen over proefdieronderzoek

5 misvattingen over proefdieronderzoek

Dierproefonderzoek zoals antiproefdiergroeperingen het voorspiegelen? Dat is allesbehalve de hele waarheid. Daarom deel ik 5 misvattingen over proefdieronderzoek met jullie, als copywriter met ruim 15 jaar ervaring als biotechnicus.

Lees meer
Copy of design, wat komt eerst?

Copy of design, wat komt eerst?

Het is de Slag Om De Website tussen webdesigners en copywriters: copy of design, wat komt eerst? Wie kraait victorie in deze strijd om creatieve vrijheid? In dit blog leg ik je de 4 voor- en nadelen uit van ontwerp vóór copy en copy vóór ontwerp. Verklap ik jou de best practice. En heb ik een mooie kortingscode voor je!

Lees meer
2021: Een jaar van leren en loslaten

2021: Een jaar van leren en loslaten

2022 staat al om de hoek. Tijd voor een 2021 recap! Het was voor mij een jaar van leren en loslaten. Van hard gaan en stil staan – zowel op persoonlijk vlak als ondernemer. Hoe zag dat eruit?

Lees meer
HSP: Positief Hoogsensitief

HSP: Positief Hoogsensitief

HSP, het klinkt als een diagnose. Iets wat je liever niet wilt zijn. Toch hoor je het steeds vaker. Nee, het is geen diagnose. Ja, ik val ook onder de hoogsensitieve personen onder ons. Maar ik ben geen kleinzerig popje of zweverig type, en voel me ook niet speciaal. Ik zal je er iets over vertellen, nu het de week van de HSP is.

Wat is het met ismes

Wat is het met ismes

Realisme. Kubisme. Neoïsme. Narcisme. Allemaal woorden die een set eigenschappen omschrijven onder één grote paraplu. Wanneer voldoet zo’n scala aan eigenschappen aan de eisen van een parapluterm? En gaan ismes wel mee met de tijd?

Lees meer
Een blog in jouw woorden, met een beetje pit van mij op jouw website?