Dash of Blog

Wat is een  freelance copywriter zonder blog? Wanneer ik niet schrijf voor mijn klanten, zet ik mijn hersenspinsels nog wel eens op papier. Digitaal dan, hè.

Lees hier meer over SEO. Over taal. Over horror. Of over mijn persoonlijke ervaringen als mens en ondernemer. Met endometriose, bijvoorbeeld.

Soms actueel, soms tijdloos, maar altijd met die herkenbare Dash of Ginger-spice.

Kort horrorverhaal: Sculptuur

Kort horrorverhaal: Sculptuur

Een kort horrorverhaal, gebaseerd op mijn eigen ervaring. Waarom ontvang ik een briefkaart met een afschuwelijk beeld van een mannentorso erop? Lees Sculptuur hier!

Lees meer
HSP/HSS: gevoelig uit een vliegtuig springen

HSP/HSS: gevoelig uit een vliegtuig springen

Hoi ik ben Marloes en ik ben HSP/HSS. Watte? Nou, ik ben een gevoelig zieltje. Bovengemiddeld gevoelig voor prikkels, ofwel HSP. Maar ik heb wel stevige prikkels nodig om dat gevoelige zieltje te voeden. Dat stukkie is HSS.

Deze week is de Week Van De HSP. Ter ere daarvan vertel ik je in dit blog meer over de tegenstrijdige combinatie van persoonlijkheidseigenschappen die HSP/HSS is – en waarom dat werkt als een tiet voor copywriters.

Lees meer
5 misvattingen over proefdieronderzoek

5 misvattingen over proefdieronderzoek

Dierproefonderzoek zoals antiproefdiergroeperingen het voorspiegelen? Dat is allesbehalve de hele waarheid. Daarom deel ik 5 misvattingen over proefdieronderzoek met jullie, als copywriter met ruim 15 jaar ervaring als biotechnicus.

Lees meer
Copy of design, wat komt eerst?

Copy of design, wat komt eerst?

Het is de Slag Om De Website tussen webdesigners en copywriters: copy of design, wat komt eerst? Wie kraait victorie in deze strijd om creatieve vrijheid? In dit blog leg ik je de 4 voor- en nadelen uit van ontwerp vóór copy en copy vóór ontwerp. Verklap ik jou de best practice. En heb ik een mooie kortingscode voor je!

Lees meer
HSP: Positief Hoogsensitief

HSP: Positief Hoogsensitief

HSP, het klinkt als een diagnose. Iets wat je liever niet wilt zijn. Toch hoor je het steeds vaker. Nee, het is geen diagnose. Ja, ik val ook onder de hoogsensitieve personen onder ons. Maar ik ben geen kleinzerig popje of zweverig type, en voel me ook niet speciaal. Ik zal je er iets over vertellen, nu het de week van de HSP is.

Lees meer
Wat is het met ismes

Wat is het met ismes

Realisme. Kubisme. Neoïsme. Narcisme. Allemaal woorden die een set eigenschappen omschrijven onder één grote paraplu. Wanneer voldoet zo’n scala aan eigenschappen aan de eisen van een parapluterm? En gaan ismes wel mee met de tijd?

Volksmenners – politieke revolutie of niet?

Volksmenners – politieke revolutie of niet?

Het is 7 januari 2021, en fanatieke aanhangers van Trump hebben het Capitool in Washington bestormd. Ervan overtuigd dat ze bezig zijn met een politieke revolutie. Aangespoord door hun groot leider die alle belangrijke verkiezingen verloren heeft. Maar is hij een groot leider, of gewoon een ordinaire volksmenner?

Een blog in jouw woorden, met een beetje pit van mij op jouw website?