2022 staat al om de hoek. Tijd voor een 2021-recap! Het was voor mij een jaar van leren en loslaten. Van hard gaan en stil staan – zowel op persoonlijk vlak als ondernemer. Hoe zag dat eruit?

Januari 2021: leren en loslaten

In januari 2021 ben ik serieus voor mezelf begonnen als copywriter. Niet gehinderd door voorkennis of talent leerde ik mezelf mijn eigen website in WordPress en Excelsheets voor administratie te bouwen. In het begin was het hard zoeken naar opdrachten en dat trok niet altijd de meest leuke klanten aan. Die heb ik dan ook, ondanks knagende onzekerheid als startende ondernemer, losgelaten.

April 2021: Let it go, let it goooo.

Al vroeg in 2021 gingen we als land weer in lockdown. Toen Frenck en ik 6 juni 2020 onze minutieus geplande bruiloft zouden vieren, gingen we nét voor de finish onderuit door corona en dat kostte me veel traantjes. Een pandemíe, uitgerekend als wij gaan trouwen, really??! We trouwden in het klein (heul klein) voor de wet om in ieder geval een mooie herinnering aan die mooie datum te hebben. En daar hebben we geen spijt van gehad, want de naar april 2021 verplaatste trouwdatum was wederom no bueno. Na veel gebakkelei met de trouwlocatie is het nu op naar augustus 2022! Loslaten ging afgelopen voorjaar al veel beter dan in 2020. Je moet ook wat hé.

Mei 2021: jobcraften en covid

In mei 2021 ben ik parttime begonnen als digital marketing manager bij VOS instrumenten. Ik ben bij deze groothandel in laboratoriummateriaal (ja, een beetje terug naar het oude nest zou je kunnen zeggen) de enige in mijn rol en kon dus gaan jobcraften. First day on the job werd ik besmet met covid en ik moest derhalve onverwachts al na één week gaan thuiswerken. Thuiswerken is even een struggle geweest, maar inmiddels vind ik het heerlijk. Nog een mooi leerproces.

Oktober 2021: nog meer leren en loslaten

Eind oktober 2021 raakte ik voor het eerst een klant kwijt als freelancer die ik liever niet zag gaan. Dat was even slikken, maar het hoort bij het risico van het ondernemerschap. En eerlijk? Ik was blij verrast dat ik het als hoogsensitieve muts toch al vrij snel los kon laten. Nog steeds jammer natuurlijk, maar waar één deur dicht gaat bleek er inderdaad ergens anders een raam open te gaan. Zoveel ramen zelfs dat ik moest kiezen welke ik dicht liet. Leren én loslaten dus.

December 2021: wat ging het jaar hard!

Vandaag, 30 december 2021, blik ik terug. Ik ben blij waar ik nu sta als startende ondernemer (dat ben ik nog steeds toch, na een jaar?). Ik heb een toffe verzameling leuke klanten en veel geleerd. En er is nog zoveel te leren (en los te laten)! Wat is het jaar hard gegaan en wat is er veel persoonlijke groei geweest, ondanks dat we zoveel hebben stilgestaan als samenleving.

Meer leren en loslaten (en hopelijk hard gaan) in 2022

Daarom zal ik in 2022 mijn specialisatie als SEO-copywriter nog verder gaan uitdiepen met meer cursussen. En hoop ik van harte dat ik eindelijk mijn droomjurk draag (die al 2 jaar in de kast hangt bij mijn ouders), als mijn vader me voor de tweede keer weggeeft aan Frenck. Maar ik denk dat als covid weer klappen uitdeelt, ik beter mee zal kunnen rollen dan in 2020. Wat een vriend in de VS me ooit vertelde toen ik klaagde over een tegenslag blijkt een waarheid als een koe: you gotta roll with the punches, dearie.

Ik hoop op een beter 2022 waarin we allemaal mogen leren, loslaten, groeien en hard gaan. Waarin de polarisatie verkleint en we veel voor elkaar mogen betekenen. Happy, Healthy New Year!

Eind 2022 edit

Het is nu eind 2022, en inmiddels ben ik loondienst-marketeer af en zo vrij als een freelance vogel. Plus getrouwd in een prachtige jurk (die zie je op mijn Instagram, och zo mooi). In een jaar tijd kan er veel veranderen, en wat een fijne rollercoaster was het! Eentje zoals de Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs, want ik durf niet in achtbanen die over de kop gaan. Zo benieuwd naar wat 2023 gaat brengen!

Dash of Ginger | KvK:81110596 |  BTW:NL003531499B87

         

Dash of Ginger est. 2020